Zoek in het archief
 
terug

Check the original
News breaking: 2017-09-13

YuMi van ABB staat op het podium in Pisa en dirigeert Andrea Bocelli en Orchestra Filarmonica di Lucca

21:40 uur 13-09-2017

YuMi van ABB staat op het podium in Pisa en dirigeert Andrea Bocelli en Orchestra Filarmonica di Lucca

ZURICH–(BUSINESS WIRE)– YuMi, ’s werelds eerste echt samenwerkingsgerichte twee-armige robot, debuteerde dinsdag in de opera. De robot dirigeerde de Italiaanse tenor Andrea Bocelli en het Orchestra Filarmonica di Lucca in het Teatro Verdi te Pisa. YuMi, gemaakt door de Zwitserse technologiepionier ABB, werd door de heer Bocelli uitgenodigd om naar het podium te komen. De zanger gaf vervolgens een opvoering van de beroemde aria ‘La Donna è Mobile’ uit Verdi’s Rigoletto. YuMi dirigeerde in het uitverkochte theater ook werken van Puccini en Mascagni. Het optreden werd onder anderen bijgewoond door Ulrich Spiesshofer, de CEO van ABB onder wiens leiding YuMi is ontwikkeld. De unieke demonstratie liet zien wat mogelijk is wanneer geavanceerde robotica en kunst samenkomen.

 

 

ABB’s YuMi Robot Takes Center Stage in Pisa, Conducts Andrea Bocelli and Lucca Symphony Orchestra

ZURICH–(BUSINESS WIRE)– YuMi, the world’s first truly collaborative dual-arm robot, made its debut at the opera on Tuesday (Sept. 12) by conducting Italian tenor Andrea Bocelli and the Lucca Philharmonic Orchestra at the Teatro Verdi in Pisa. YuMi, which is manufactured by Swiss technology pioneer ABB, was invited to the stage by Mr. Bocelli, who performed the famous aria “La Donna è Mobile” from Verdi’s Rigoletto. YuMi also conducted works of Puccini and Mascagni during its first night at the opera in front of a sold-out Teatro. Among the guests was ABB CEO Ulrich Spiesshofer, under whose leadership YuMi was developed. The unique demonstration showed what can happen when advanced robotics meets the arts.

This Smart News Release features multimedia. View the full release here: http://www.businesswire.com/news/home/20170913005548/en/

Andrea Bocelli, YuMi and ABB CEO Ulrich Spiesshofer before the concert (Photo: Business Wire)

Additional material:

B-roll and soundbites from the event

More information is available on ABB.com

View source version on businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170913005548/en/

Contacts

ABB

Media Relations

media.relations@ch.abb.com

+41 43 317 71 11

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.