Zoek in het archief
 
terug

Check the original
News breaking: 2017-12-05

Samenwerking fundinfo en UBS Fondcenter voor beheer fondsgegevens

ZURICH–(BUSINESS WIRE)– UBS AG en zijn zusterbedrijf Fondcenter AG hebben  fundinfo AG opdracht gegeven tot de verwerving van fondsgegevens van geldverstrekkers en vermogensbeheerders. Om efficiënt en binnen de wet investeringsadviezen te geven, hebben externe en interne partners van UBS Fondcenter behoefte aan directe toegang tot volledige, accurate en actuele informatie over fondsen. Dat is inclusief gegevens omtrent MiFID II en PRIIPs. Voor gegevens over fondsen zijn zij ook afhankelijk van de norm voor open fondsen, die continu wordt verbeterd door UBS Fondcenter, Credit Suisse en Julius Bär.

“fundinfo heeft jaren aan ervaring in de aanschaf, taxatie en distributie van informatie over fondsen en voldoet aan onze strenge eisen”, zei Christophe Hefti, hoofd UBS Asset Management. “Door samen te werken met fundinfo kunnen we concentreren op onze kerncompetenties en ons dienstenaanbod uitbreiden, inclusief informatievoorbereiding. Tegelijkertijd bieden we geldverstrekkers een ervaren partner aan voor kwalitatief hoogstaande fondsdata en documentenbeheer.”

 

Cooperation between fundinfo and UBS Fondcenter for Fund Data Management

ZURICH–(BUSINESS WIRE)– UBS AG and its group company Fondcenter AG have commissioned fundinfo AG to procure and source fund data from fund providers and asset managers. In order to provide efficient, legally compliant investment advice, UBS Fondcenter’s external and internal partners require on-demand access to complete, accurate and up-to-date fund information, including MiFID II and PRIIPs data. They also rely on the openfunds standard for fund data that was launched and is being continuously enhanced by UBS Fondcenter, Credit Suisse and Julius Bär.

“fundinfo has many years of experience in the procurement, validation and distribution of fund information and meets our high quality requirements”, says Christophe Hefti, head UBS Fondcenter at UBS Asset Management. “By partnering with fundinfo, we can concentrate on our core competencies and expand our range of services, including data preparation. At the same time, we are providing fund providers with an experienced partner for high-quality fund data and document management.”

“After working successfully with UBS Fondcenter for many years in the area of fund document management, we are pleased and proud that UBS Fondcenter has now placed their trust in fundinfo to perform their fund data management” says Jan Giller, Head of Sales & Marketing at fundinfo. “It is a privilege and a strong testament to our capabilities that the largest asset manager in Switzerland has chosen to work with fundinfo to procure their fund data”.

Fund providers are requested to ensure that their static fund data is provided correctly and promptly to fundinfo according to the openfunds data standard (www.openfunds.org). The openfunds standard was initiated by the fund and banking industries. Currently the openfunds Association has 48 active and informational members. Information about fundinfo’s Data Dissemination Service can be found by visiting about.fundinfo.com, or clicking on this short video.

About fundinfo AG

fundinfo AG hosts one of the leading international platforms for information and mandatory publications of investment funds. The platform www.fundinfo.com strengthens the network between fund houses, fund distributors and investors and is recognised by financial market supervisory authorities for mandatory publications. The service is available in Europe and Asia, and covers thousands of funds from the world’s largest fund houses. Founded in 2005 and headquartered in Zürich, Switzerland, fundinfo AG has offices in Berlin, Frankfurt, Hong Kong, London, Madrid, Paris and Singapore.

About Fondcenter AG

Fondcenter AG, a group company of UBS AG, is the leading fund platform in Switzerland and one of the most important in Europe and Asia. Since 1993, UBS Fondcenter has brought together around 300 distribution partners – mainly banks, insurance companies and regulated financial institutions from Switzerland, Europe and Asia – with around 400 fund providers. In addition to its head office in Zurich, UBS Fondcenter now has new offices in Frankfurt and Hong Kong.

Photos and logos: https://about.fundinfo.com/en/news/photos-and-logos/

 

View source version on businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171204005801/en/

Contacts

fundinfo AG

Diana Mampell, Marketing Manager

Email: diana.mampell@fundinfo.com

Tel. +41 44 286 91 01

Web: http://about.fundinfo.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.