Zoek in het archief
 
terug

Check the original
News breaking: 2017-12-22

Nel ASA: bestellingen elektrolysestacks van Amerikaanse en Britse marine ter waarde van 2,3 miljoen dollar

OSLO–(BUSINESS WIRE)– Proton OnSite (Proton), de Amerikaanse dochteronderneming van Nel ASA, heeft gecombineerde aankooporders voor elektrolysecellen ontvangen van United Technologies Aerospace Systems (UTAS). De orders, bedoeld voor Amerikaanse en Britse onderzeeërvloten, hebben een totaalwaarde van 2,34 miljoen dollar. De elektrolysecellen produceren zuurstof voor de mariniers aan boord van nucleair aangedreven onderzeeërs. Voor de levering hebben de partijen een exclusief contract getekend.

“We zijn trots op onze samenwerking met UTAS en onze klanten uit de marinewereld. Deze nieuwe orders bewijzen het succes van onze productiemethodes van wereldklasse en kwalitatief hoogwaardige systemen, maar ook van onze toonaangevende PEM-technologie die bemanningsleden aan boord van deze onderzeeërs van de marine van zuurstof voorzien”, zei Steve Szymanski, directeur voor projectontwikkeling en publieke opdrachten van Nel.

Nel ASA: Awarded Orders over $2.3 Million for U.S. and U.K. Navy Electrolyzer Stacks

OSLO–(BUSINESS WIRE)– Proton OnSite (Proton), the U.S. subsidiary of Nel ASA (Nel, OSE:NEL), has received combined purchase orders for electrolyzer cell stacks from United Technologies Aerospace Systems (UTAS) for the U.S. and U.K. submarine fleets, at a value of more than $2.34 million. The electrolyzer stacks produce critical life support oxygen for Navy crews on multiple classes of nuclear powered submarines and will be delivered under an exclusive contract.

“We are very proud to work with our partner UTAS and the Navy customers for our cell stacks. These new orders demonstrate the continuing success of our world class manufacturing and quality systems, as well as the robustness of our industry leading PEM technology that is delivering mission critical oxygen to the sailors onboard these Navy submarine fleets,” says Steve Szymanski, Director Project and Government Business Development for Nel.

The purchase orders, valued at more than $2.3 million, will be part of an exclusive contract with UTAS, and follows Proton’s long history of supplying PEM electrolyzer stacks for the production of critical life sustaining oxygen on board Navy submarines for over a decade. The cell stack technology jointly developed by Proton and UTAS for their Navy customers has also been integrated into commercial electrolyzers under Proton’s C Series® product line.

“The Navy acquisition community is now exclusively buying PEM stacks for oxygen production on submarines, based on its long track record of reliability and performance, and Nel is now the world’s leading supplier of PEM technology for this application. Furthermore, the military heritage and performance of these cell stacks assures customers receive unparalleled reliability and durability for their commercial electrolyzer applications,” says Steve.

For additional information on Proton’s C Series Stacks, click here.

 

View source version on businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171221006046/en/

Contacts

Nel ASA

Christopher Van Name, +1-914-299-0492

Director of Corporate Marketing

or

Bjørn Simonsen, +47-971-79-821

VP Market Development and Public Relations