Zoek in het archief
 
terug

Check the original
News breaking: 2017-05-15

Kennedy Wilson maakt de verkoop bekend van een kantoorgebouw van 130.000 sq ft aan J.P. Morgan, eerste koper die intrek zal nemen in het ontwikkelproject Capital Dock

BEVERLY HILLS, Californie en DUBLIN-(BUSINESS WIRE)- Internationaal vastgoedbeleggingsbedrijf Kennedy Wilson (NYSE:KW), in een joint venture met Fairfax Financial Holdings Limited en het National Asset Management Agency (`NAMA'), heeft vandaag bekendgemaakt dat J.P. Morgan Bank (Ireland) plc (`J.P. Morgan') het eerste grote bedrijf is dat zich zal vestigen in het sterk gewilde ontwikkelproject Capital Dock. J.P. Morgan heeft zich daartoe verbonden door middel van een verkoopovereenkomst op basis van forward-funding.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170515005807/nl/

(Photo: Business Wire)(Photo: Business Wire)

Capital Dock strekt zich uit over 4,8 acres en is opgezet om te voldoen aan de behoeften van de vele snelgroeiende internationale bedrijven die zijn gevestigd in Dublin. Capital Dock is gelegen aan Sir John Rogerson's Quay, in het hart van de Docklands van Dublin. Het is een van de grootste eenfasige ontwikkelprojecten die in Dublin zullen worden opgeleverd, met meer dan 660.000 sq ft aan ruimte voor verschillende bestemmingen. Het project in campusstijl is ontworpen door het bekroonde Ierse architectenbureau O'Mahony Pike en zal onder andere 345.000 sq ft aan kantoorruimte omvatten, verspreid over Capital Dock 100, 200 en 300, en 190 hoogwaardige woonunits met uitzicht op het water in drie verschillende liggingen, waaronder een woontoren van 23 verdiepingen die de toegangspoort tot de stad vormt.

De bewoners van Capital Dock zullen kunnen profiteren van de karakteristieke voorzieningen en professionele service van Kennedy Wilson Residential als onderdeel van hun dagelijkse woonbeleving, almede 1,5 acres aan openbare ruimten en winkel- en eetgelegenheden. Kennedy Wilson biedt al sinds 2012 hoogwaardige voorzieningen in Dublin en Capital Dock zal een nog hoger niveau van service bieden.

J.P. Morgan wordt eigenaar van `Capital Dock 200', een hoogwaardig kantoorgebouw van circa 130.000 sq ft gelegen aan de rivier de Liffey. Hiertoe heeft het bedrijf een verkoopovereenkomst gesloten op basis van forward-funding, samenvallend met de voltooiing van het gebouw, naar verwachting in het derde kwartaal van 2018. Het gebouw biedt ruimte aan meer dan 1000 personeelsleden en zal een gebouw zijn met een de hoogste specificaties in Dublin, met LEED Gold-certificering.

"Met veel enthousiasme verwelkomen we J.P. Morgan, koper van Capital Dock 200, als de eerste grote kantoorbewoner die zich heeft verbonden aan dit ontwikkelproject in campusstijl - het beste in zijn klasse - om haar zakelijke activiteiten te laten groeien en haar plannen in Ierland voor de lange termijn te realiseren," aldus William McMorrow, Chairman en CEO van Kennedy Wilson.

"Onze betrokkenheid bij Capital Dock begon in 2012, toen we een lening wisten te verkrijgen die was verbonden aan het State Street-gebouw en het aangrenzende perceel. De inspanningen van ons team bij het omzetten van deze lening in direct vastgoed, strategische locatieplanning en structurering van de joint venture met NAMA en de vaststelling van het masterplan hebben uiteindelijk geleid tot de constructie en realisatie van onze visie voor dit dynamische project, dat zal bruisen van energie op het moment dat we de werknemers van J.P. Morgan verwelkomen in Capital Dock."

"Het binnenhalen van een dergelijke prominente hoofdbewoner van het kantoorgedeelte van Capital Dock is een belangrijke erkenning van de waarde van, en onze visie voor dit iconische ontwikkelproject," aldus Mary Ricks, President en CEO van Kennedy Wilson Europe. "De markt voor bedrijven die zich in Dublin willen vestigen is waardevast. We voeren een actief beleid en voeren gesprekken in een gevorderd stadium met zowel Ierse als internationale bedrijven die zich aangetrokken voelen tot ons visionaire Capital Dock-project en zich graag willen vestigen in het hart van Dublin."

"Dublin beschikt over de bruisende zakelijke en technologiegemeenschappen die passen bij een internationaal bedrijf als het onze," aldus Carin Bryans, Senior Country Officer van J.P. Morgan in Ierland. "Rekening houdend met het momentum van onze plaatselijke bedrijfsonderdelen, verschaft dit gebouw ons de ruimte om te groeien en biedt het ons de nodige flexibiliteit binnen de Europese Unie."

Naast de verkoop van Capital Dock 200, heeft het bedrijf tevens een bouwlening van EUR125 miljoen van Deutsche Bank veiliggesteld voor de ontwikkeling van het gehele project van 660.000 sq ft. Met dit totaalbedrag is het grootste deel van alle resterende projectkosten gedekt.

Over Kennedy Wilson

Kennedy Wilson (NYSE:KW) is een internationaal vastgoedbeleggingsbedrijf. KW bezit, beheert en belegt in vastgoed, zowel zelfstandig als door middel van haar beleggingsbeheerplatform. KW richt zich met name op meergezinswoningen en commercieel vastgoed in de westelijke VS, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Italie en Japan. Naast haar beleggingsactiviteiten, verleent KW ook vastgoedservices, met name aan clienten in de financiele dienstensector. Meer informatie over Kennedy Wilson: www.kennedywilson.com

KW-IR

Over NAMA

Het NAMA [National Asset Management Agency] zet zich in voor de ontwikkeling van hoogwaardige kantoor-, commerciele en woonruimte en ruimte voor culturele doeleinden in de strategische ontwikkelzone Dublin Docklands, en werkt nauw samen met joint venture partners, debiteuren en bewindvoerders met die doelstelling in gedachten.

NAMA bezat aanvankelijk een belang van 75% in de 22 hectare onontwikkeld land binnen de strategische ontwikkelzone Docklands. Naar schatting zullen uiteindelijk 4 miljoen sq ft aan commerciele ruimte en meer dan 2000 appartementen worden opgeleverd op de 15 percelen waarin NAMA aanvankelijk een belang had.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170515005807/nl/

Contacts

Kennedy Wilson

Beleggers:

Daven Bhavsar, CFA, +1 310-887-3431

dbhavsar@kennedywilson.com

of

Pers:

Q4 Public Relations

Martin Mackin, +353 1 475 1444

martin@q4pr.ie

of

NAMA

Gordo n MRM

David Clerkin

david@gordonmrm.ie