Zoek in het archief
 
terug

Check the original
News breaking: 2017-08-04

Swift Biosciences maakt nieuwe toonaangevende geĂŻndexeerde adapters bekend voor sequencing van grotere aantallen samples in een enkele run

11:54 uur 04-08-2017

Swift Biosciences maakt nieuwe toonaangevende geĂŻndexeerde adapters bekend voor sequencing van grotere aantallen samples in een enkele run

ANN ARBOR, Michigan–(BUSINESS WIRE)– Swift Biosciences, een vooraanstaande aanbieder van innovatieve library prep oplossingen voor genoomsequencing, heeft vandaag de introductie van Accel-NGS ® 2S Indexed Adapters bekend gemaakt, een nieuw portfolio van indices die gemultiplexted sequencing van de volgende generatie op Illumina ® platforms aanzienlijk verbetert. Deze unieke set van indeces biedt de grootste set van commercieel beschikbare, enkele indices voor genoomsequencingtoepassingen met hoge doorvoer, waardoor gebruikers in staat zijn op om betrouwbare wijze tot 96 enkel geïndiceerde samples en 768 dual geïndiceerde samples per run te multiplexen. Deze toonaangevende technologie speelt in op de toenemende vraag van onderzoeks- en kernlaboratoria om grotere aantallen samples per instrument run te verwerken, zodat economischer sequencing mogelijk wordt en de datanauwkeurigheid verbetert.

Multiplex DNA sequencing is een gezamenlijke workflow waarin meerdere samples worden gelabeled en gegroepeerd in een enkele run om de doorvoer te verhogen en zo de sequencingkosten per sample te verminderen. Recente peer-reviewed publicaties hebben aangetoond dat andere commercieel beschikbare indices worden beïnvloed door multiplexing fouten, zogenaamd “index hopping”—de verkeerde toewijzing van sequencing lezingen aan het verkeerde sample. Bovendien zijn oudere multiplex DNA sequencing technologieën vatbaar voor andere sequencingfouten, die meer toewijzingsfouten veroorzaken. Terwijl sequencing platforms hun capaicteit vergroten, zoals het nieuwste platform van Illumina, NovaSeq™, is er grote vraag naar zeer stricte indices om grotere aantallen samples te multiplexen.

Onderzoekers van Swift Biosciences zeiden dat zijn Accel-NGS 2S Indexed Adapters een set van 96 enkele indices zijn geoptimaliseerd om te werken in combinatie met Illumina TruSeq ®P5 adapters om tot 768 unieke dual-index combinaties te leveren. Deze nieuwe indices zijn geoptimaliseerd om grotere flexibiliteit te bieden om tussen 96-768 uniek gelabelde samples per run te verwerken en kunnen een groter aantal projecten met verschillende sequencingdiepte verwerken. Bovendien elimineert het unieke ontwerp verkeerde toewijzing en index hopping, een probleem dat specifiek is voor de pattern flow cells van Illumina. Deze verbeteringen bieden meer sentitiviteit om lage frequentie varianten te detecteren evenals grotere getrouwheid om de-multiplexing tijdens data-analyse te versnellen.

“Ons doel bij Swift is om wetenschapers in staat te stellen om de hoogste kwaliteit data van ieder sampletype te genereren, zodat ze de grenzen van hun vakgebied kunnen verleggen,” stelde Timothy Harkins, voorzitter en CEO van Swift Biosciences. “Onze nieuwe Accel-NGS 2S Indexed Adapters sluiten de doorvoer- en kostenkloven op Illumina platforms, en in combinatie met Accel-NGS 2S technologieën genereren alle soorten sequencing laboratoria hogere kwaliteit data op een veel kostenefficiëntere manier.”

Eerste commerciële bestelling

De nieuwe Accel-NGS 2S Indexed Adapters zijn nu commercieel verkrijgbaar. De eerste commerciële bestelling geleverd aan Shanghai Nanodigmbio Biotechnology Co. LTD, een distributiekanaalpartner voor Swift’s product portfolio in China. Shanghai Nanodigmbio Biotechnology is een van de snelstgroeiende sequencing markten en een belangrijke speler in genomics en ziektenonderzoek. In 2016 heeft China zijn “Five-Year Plan” bekend gemaakt met een strategische focus op precisiegezondheidszorg, een snel groeiend focusgebied van genomics die toekomstige diagnostische en therapeutische ontwikkelingen zal leiden.

“Swift’s nieuw geïndexeerde adapters bieden een belangrijk voordeel aan onderzoekers die target enrichment sequencing uitvoeren,” zei Chance Wu, CEO van Shanghai Nanodigmbio Biotechnology Company. “Het is nu mogelijk voor onderzoekers om het aantal exomen per run te maximaliseren om snel grotere sample sets op een kosteneffectievere manier te onderzoeken.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170804005274/nl/

Contacts

Lambert, Edwards & Associates

Darby Wagner, (616) 258-5779

dwagner@lambert-edwards.com