Zoek in het archief
 
terug

Check the original
News breaking: 2017-09-08

Visa Inc. benoemt Charlotte Hogg als Chief Executive Officer van de Europese afdeling van het bedrijf

17:01 uur 08-09-2017

Visa Inc. benoemt Charlotte Hogg als Chief Executive Officer van de Europese afdeling van het bedrijf

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Visa (NYSE:V) heeft vandaag bekend gemaakt dat Charlotte Hogg is benoemd tot de nieuwe uitvoerend vicepresident en chief executive officer voor de Europese activiteiten, ingaande 1 oktober 2017. Mevr. Hogg zal werken onder Visa’s chief executive officer, Al Kelly, en Visa Europe Limited (VEL) bestuursvoorzitter Gary Hoffman. Mevr. Hogg zal deel gaan uitmaken van de directie van VEL en zal ook lid worden van Visa’s wereldwijde bestuur.

Ms. Hogg brengt meer dan 25 ervaring mee naar Visa, in functies uiteenlopend van financiële diensten, bankdiensten en management consulting. Mevr. Hogg was in haar laatste dienstbetrekking chief operating officer voor de Bank of England, in de periode van 2013 tot 2017. Daarvoor gaf ze leiding aan de retaildistributie voor Santander in het VK en werkte ze bij Experian als directeur van de activiteiten in het VK en Ierland.

Eerder in haar carrière was mevr. Hogg directeur voor strategie en planning bij Morgan Stanley, en management consultant bij McKinsey & Company, in de VS. Mevr. Hogg studeerde af aan de Universiteit van Oxford als Bachelor of Arts.

“Na een intensieve zoektocht zijn we blij dat Charlotte ons team in Europa gaat leiden”, zei Al Kelly, chief executive officer van Visa Inc. “Charlotte’s enorme ervaring en uitstekende prestaties in de Europese financiële dienstverleningsmarkt zal een grote toevoeging zijn aan ons wereldwijde managementteam. Zij zal leiding gaan geven aan de inspanningen om onze relaties met tussenpersonen en financiële instituten uit te breiden en de geweldige groeimogelijkheden in de Europese regio te benutten.”

“Ik ben vereerd en blij dat ik nu deel mag gaan uitmaken van Visa. Zowel in Europa als wereldwijd bieden de ontwikkelingen in digitale oplossingen en betalingen nieuwe mogelijkheden voor consumenten, financiële instellingen en tussenpersonen”, zei mevr. Hogg. “Het is een privilege te werken met collega’s over de hele wereld, waarbij we Europese klanten de diepgaande technologische expertise en innovatie bieden waarom Visa bekend staat.”

Ms. Hogg komt op een cruciaal moment bij Visa voor wat betreft het zakelijke en groeitraject. Visa Inc. kocht Visa Europe Ltd. in juni 2016 om zo een wereldwijd bedrijf te formeren, waardoor Visa’s Europese klanten konden profiteren van een meer naadloze ervaring en ze te kunnen helpen met toegang tot een grotere reeks betalingsmogelijkheden, diensten en producten.

“Visa begint aan een heel interessant nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis, waarbij het bedrijf een significante mogelijkheid heeft om nieuwe betaalinnovaties te introduceren, gedifferentieerde betaaldiensten te kunnen bieden en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Dit zal leiden tot groei en toegevoegde waarde voor Visa’s klanten en hun klanten in de regio”, zei Gary Hoffman, voorzitter van de directie van Visa Europe Limited. “De lange relaties van mevr. Hogg in Europa en wereldwijde markten is een geweldig voordeel dat ongetwijfeld zal leiden tot een versterking van ons bedrijf en waarmee we door kunnen gaan met het boeken van succes.”

Over Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE: V) is de wereldleider in digitale betalingen. Onze missie is om de wereld te verbinden met het meest innovatieve, betrouwbare en veilige betaalnetwerk – waardoor mensen, bedrijven en economieën tot bloei komen. Ons geavanceerde wereldwijde netwerk, VisaNet, biedt veilige en betrouwbare betalingen over de hele wereld, en kan meer dan 65.000 transacties per seconde verwerken. De krachtige focus van het bedrijf op innovatie is een katalysator voor de snelle groei van online verkopen op elk apparaat, en een drijvende kracht achter de droom van een toekomst zonder contant geld voor iedereen en op elke plek. Nu de wereld van analoog naar digitaal gaat past Visa zijn merk, producten, mensen, netwerk en schaal aan om de toekomst van verkopen opnieuw vorm te geven. Ga voor meer informatie naar usa.visa.com/aboutvisa, visacorporate.tumblr.com en @VisaNews.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170907006889/nl/

Contacts

Visa Inc.

Media Relations:

Elvira Swanson (Europe), +44 20 7795 5336

europeanmedia@visa.com

Amanda Pires (Global), +1-650-445-8169

globalmedia@visa.com

of

Invest or Relations:

Victoria Hyde-Dunn, +1-650-432-7644

ir@visa.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.