Zoek in het archief
 
terug

Check the original
News breaking: 2017-10-04

Toshiba ontwikkelt lithium-ion-accu van de volgende generatie met nieuw anodemateriaal

11:20 uur 04-10-2017

Toshiba ontwikkelt lithium-ion-accu van de volgende generatie met nieuw anodemateriaal

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– Toshiba Corporation (TOKYO:6502), een marktleider in lithium-ion-accutechnologie, heeft vandaag de ontwikkeling van de SCiB™ van de volgende generatie aangekondigd, die gebruikmaakt van een nieuw materiaal waarmee de capaciteit van de accu-anode verdubbeld kan worden. De nieuwe accu biedt een hoge energiedichtheid en het supersnelle opladen dat nodig is voor toepassingen in de auto-industrie. Een compact elektrisch voertuig (EV) krijgt een rijbereik van 320 km*1 na slechts zes minuten supersnel opladen, drie keer meer afstand dan met de huidige lithium-ion-accu’s.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171003006458/nl/

(Graphic: Business Wire)

Toshiba heeft de SCiB™ in 2008 gelanceerd als een veilige, snel ladende lithium-ion-accu met een lange levensduur. Sindsdien heeft het bedrijf constant de technologie verfijnd en de prestatie tijdens daadwerkelijk gebruik verbeterd. Voor de SCiB™ van de volgende generatie heeft Toshiba een titanium-oxide anodemateriaal ontwikkeld dat in volume de dubbele opslagcapaciteit heeft van de op grafiet gebaseerde anodes die in het algemeen in lithium-ion-accu’s worden gebruikt.

De nieuwe accu biedt ook een hogere energiedichtheid en supersnelle oplaadeigenschappen, en de titanium-niobiumoxide anode heeft minder last van lithium metaalafzetting tijdens supersnel laden of laden in koude omstandigheden, een reden van batterijteruggang en interne kortsluiting.

Toshiba’s huidige SCiB™ maakt gebruik van een lithium-titaniumoxide anode, en staat bekend om de uitstekende werking in relatie tot veiligheid, levensduur en snel laden. Deze heeft gretig aftrek gevonden voor gebruik in voertuigen en industriële en infrastructurele toepassingen, waaronder auto’s, bussen, treinen, liften en energiecentrales. De hoge energiedichtheid van de accu, en het snelle opladen ervan zijn een belangrijke bijdrage aan het comfort en de populariteit van de vraag naar EV’s.

Voortbouwend op zijn erfgoed heeft Toshiba een eigen methode ontwikkeld voor synthetiseren en schudden van kristallen van titanium-niobiumoxide en het meer efficiënt opslaan van lithium-ionen in de kristalstructuur. De anode van de volgende generatie SCiB™ die via deze benadering is gemaakt, heeft dubbel zoveel capaciteit als de anode in huidige lithium-ion-accu’s.

“Wij zijn heel enthousiast over het potentieel van de nieuwe titanium-niobiumoxide anode en de volgende generatie SCiB™”, zei Dr. Osamu Hori, directeur van het Corporate Research & Development Center van Toshiba Corporation. “Meer dan een kleine verbetering, is dit een mijlpaal die een significant verschil zal maken voor het bereik en de prestatie van EV’s. We blijven de prestatie van de accu’s verbeteren en willen de volgende generatie SCiB™ in de praktijk gaan toepassen in het fiscale jaar 2019.”

Intensieve testen van een 50Ah prototype van de nieuwe accu hebben bevestigd dat het de lange levensduur, lage bedrijfstemperatuur, uitstekende veiligheid en snelle oplaadeigenschappen van de huidige SCiB™ behoudt. De energiedichtheid op volume van de accu is twee keer die van de huidige SCiB™. De SCiB™ van de volgende generatie behoudt meer dan 90% van zijn initiële capaciteit na 5.000 laad/ontlaadcycli, en supersnel opladen kan ook onder koude omstandigheden gebeuren, met temperaturen zo laag als min 10oC, in slechts tien minuten.

Toshiba gaat door met de ontwikkeling van hoogwaardige accu’s die het bereik van elektrische voertuigen vergroten en supersnel opladen ondersteunen, en verwacht de volgende generatie SCiB™ in het fiscale jaar 2019 te kunnen verkopen.

Een deel van het onderzoek naar de volgende generatie SCiBTM is gesubsidieerd door Japan’s New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO).

*1 Een compact EV met een 32kWh volgende generatie SCiB™ in JC08 testcyclus

Over Toshiba

Voor 140 jaar heeft Toshiba Corporation bijgedragen aan een duurzame toekomst door innovatieve technologieën toe te passen om waarde te creëren. Vandaag zijn onze bedrijfsdomeinen gericht op de essentiële infrastructuur die de moderne leefstijl en maatschappij ondersteunt. Geleid door de principes van The Basic Commitment of the Toshiba Group, “Committed to People, Committed to the Future”, bevordert Toshiba wereldwijd activiteiten die bijdragen aan de realisatie van een wereld waarin toekomstige generaties een beter leven kunnen leiden.

Om meer te weten te komen over Toshiba kunt u terecht op www.toshiba.co.jp/worldwide/about/index.html

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171003006458/nl/

Contacts

Toshiba Corporation

Seiji Ishibashi, +81-3-3457-2100

PR & IR Division

media.relations@toshiba.co.jp