Zoek in het archief
 
terug

Check the original
News breaking: 2017-11-29

Finch Capital kondigt twee nieuwe investeringen in belangrijke geografische markten aan

AMSTERDAM & LONDEN & JAKARTA, Indonesië–(BUSINESS WIRE)– Finch Capital, een onderneming in risicokapitaal voor financiële technologie, heeft vandaag aangekondigd dat het de Serie A-investeringen voor twee bedrijven heeft geleid: een investering in Ayopop, een Indonesisch mobiel betaalplatform, en een investering van € 2 miljoen in Ikbenfrits, een digitale hypotheekmakelaar in Nederland. Finch Capital treedt toe tot de directie van beide bedrijven.

Vanuit haar kantoren in Amsterdam, Londen en Singapore investeert Finch Capital in bedrijven in innovatieve technologieën die de transformatie van de financiële dienstverleningssector bevorderen. Haar portfoliobedrijven lossen problemen op die inherent zijn aan legacy financiële dienstverleningssystemen en zorgen voor innovatie om de omzet te verhogen, de kosten te verlagen en de interacties met de klant te verbeteren.

Radboud Vlaar, Partner bij Finch Capital, stelde: “Wij zijn de enige FinTech VC die zich richt op startups in zowel Europa als Zuidoost-Azië en zien aanzienlijke innovatie in deze markten. In Europa vertegenwoordigt de financiële dienstverlening 30% van het BBP: het is een gevestigde waarde, maar rijp voor innovatie. Daarentegen ligt de kans in Zuidoost-Azië in de nieuwe technologieën die voor het eerst financiële diensten verlenen aan een grote, onvoldoende bediende markt. We zijn specifiek geïnteresseerd in Indonesië, omdat voorspeld wordt dat het land tot 20501 de 4e economie van de wereld zal zijn. Deze marktdynamiek biedt spannende investeringsmogelijkheden voor ons.”

Hans de Back, Partner bij Finch Capital, gaf een toelichting op de Indonesische investering van Finch Capital: “Het platform van Ayopop biedt consumenten een efficiënte manier om facturen te betalen en illustreert hoe klanten nieuwe wegen gebruiken om dit te bereiken. We waren onder de indruk van de groei, uitvoering en productontwikkeling van Ayopop. Ayopop is een one-stop betalingsoplossing voor Indonesische consumenten geworden die voldoet aan verschillende behoeften. We kijken ernaar uit om in de volgende groeifase met het team samen te werken.”

Radboud Vlaar geeft het volgende te kennen over de investering van Finch Capital in Ikbenfrits: “Sinds de start in 2015 heeft Ikbenfrits voor aanzienlijke efficiëntievoordelen gezorgd voor de PropTech-industrie door zich te richten op de niche voor herfinancieringshypotheken. Hoewel Nederland de op één na grootste hypotheekmarkt van Europa is, is deze tot nu toe gefragmenteerd en moeilijk te navigeren. We zijn zeer verheugd om nauw samen te werken met het Ikbenfrits-team, dat in korte tijd het grootste online marktaandeel in deze regio heeft verworven en zo het nut en potentieel voor schaalbaarheid van het bedrijf bewezen heeft.”

Finch Capital werkt nauw samen met haar portfoliobedrijven om hen te helpen hun doelmarkten te penetreren. Haar recente investeringen omvatten: de digitale hypotheekmakelaar Trussle uit het VK; het Nederlands verzekeringsplatform Digital Insurance Group; het in Zwitserland gevestigde softwarebedrijf voor klantinzichten Squirro; het Spaanse automatiseringsbedrijf voor beveiligsbeleid Intelliment; en de Indonesische digitale financiële dienstverlener Cermati.

Finch Capital is de nieuwe merknaam voor het bedrijf en haar fonds, Finch Capital Fund II, voorheen bekend als respectievelijk Orange Growth Capital (OGC) en OGC Fund II. Oorspronkelijk ‘Orange’ genoemd om haar Nederlandse erfgoed te weerspiegelen, geeft de nieuwe naam het wereldwijde bereik van het bedrijf weer met de nadruk op Europa en Zuidoost-Azië. OGC Fund I (Nederlands ICT-fonds en Growth Fund I) wordt niet omgedoopt.

Over Finch Capital

Finch Capital is een risicokapitaalonderneming die investeert in innovatieve bedrijven die de financiële dienstverlening in Europa en Zuidoost-Azië transformeren. De investeringen van het bedrijf bestrijken een verscheidenheid aan verticale marktsegmenten, waaronder software (klant- en gegevensbeheer, infrastructuur, beveiliging, AI/ML-oplossingen), marktplaatsen (verzekeringen, hypotheekbemiddeling, stortingen/leningen, autoreparaties) en betalingen (overschrijving, PSP’s).

Finch Capital is een belangrijke minderheidsbelegger die zich richt op Serie A-financiering voor financiële dienstverlenings- en financiële technologiebedrijven (FinTech). Het team is actief in de besturen van portfoliobedrijven om de strategie te helpen te bepalen en ondernemers te ondersteunen met hun ‘go-to-market’-benaderingen, productontwikkeling, stappenplan voor werving en financiering om de bedrijven naar de volgende ontwikkelingsstadia te brengen.

Finch Capital opereert vanuit kantoren in Amsterdam, Londen en Singapore, en richt zich op FinTech-hubs in Europa, waaronder Londen, Amsterdam, Berlijn, Zürich, Parijs en Stockholm, en Zuidoost-Aziatische hubs, waaronder Jakarta, Singapore en Kuala Lumpur.

Ga voor meer informatie naar www.finchcapital.com

Over Ayopop

Ayopop is het toonaangevende platform voor mobiel betalen van Indonesië. Het bedrijf verzamelt honderden factuurproducten van nutsbedrijven, geldverstrekkers, verzekeraars, banken en overheidsinstanties en helpt instellingen hun geldinningen beter te beheren.

Ayopop heeft als doel het leven van miljoenen Indonesiërs te vereenvoudigen die regelmatig haar producten nodig hebben. Het financiële beheerplatform helpt de groeiende middenklasse in Indonesië op de hoogte te blijven van hun maandelijkse factuuruitgaven en vergroot de financiële geletterdheid. Ayopop biedt 15.000 punten voor de inning van contant geld door het hele land om ook te voldoen aan de behoeften van de sector van banklozen en om de financiële insluiting te stimuleren. Meer informatie is te vinden op www.ayopop.com

Over Ikbenfrits

Ikbenfrits werd in 2015 opgericht om een efficiëntere dienstverlening voor de bemiddeling van hypotheken te bieden en is gericht op de Nederlandse woninghypothekenmarkt. IBF biedt klanten een combinatie van persoonlijke service met automatisering voor alledaagse taken zoals het indienen en controleren van documenten, het snel vinden van de overeenkomst en deze onmiddellijk geaccepteerd krijgen en een gestroomlijnde helpdesk die gebruikers een efficiënt en kosteneffectiever alternatief biedt in vergelijking met traditionele makelaars. Het bedrijf heeft het grootste online marktaandeel in Nederland voor de miche voor herfinancieringshypotheken en heeft meer dan € 150 miljoen aan hypotheekaanvragen afgehandeld.

Meer informatie is te vinden op www.ikbenfrits.nl

1 https://www.pwc.com/gx/en/issues/economy/the-world-in-2050.html

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171128006624/nl/

Contacts

Vragen:

Pers:

Rebecca Geller, Geller PR

+44 7967 673 733

press@finchcapital.com

of

Algemene vragen:

Annette Wilson, Partner, Finch Capital

+44 7796 266 201

annette@finchcapital.com