Zoek in het archief
 
terug

Check the original
News breaking: 2017-12-01

GTIS Partners en CalSTRS kondigen joint venture aan

$ 200 miljoen bestemd voor woningbouw en residentiële kavelontwikkeling langs oostkust van Verenigde Staten
NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– GTIS Partners LP (‘GTIS’), een vastgoedparticipatiemaatschappij met hoofdzetel in New York City, met kantoren in São Paulo, Los Angeles, San Francisco, Atlanta, Parijs en München, en het California State Teachers’ Retirement System (CalSTRS), hebben vandaag bekendgemaakt dat ze een joint venture-overeenkomst zijn aangegaan om in het hele land $ 204 miljoen te investeren in woningbouw en residentiële kavelontwikkeling.

De aanpak van de JV is om 75% van de investering in te zetten voor woningbouwprojecten en de rest voor residentiële kavelontwikkeling, met 60% van de toewijzing bestemd voor de oostelijke en zuidoostelijke Verenigde Staten. De investering is gepland voor belangrijke markten die worden gekenmerkt door sterke niveaus van huishoudens en banen, en een solide basis van vraag en aanbod. GTIS Partners zal samen met CalSTRS investeren in alle deals van de JV.

“We zijn zeer verheugd om samen te werken met CalSTRS om ons uitgebreide investeringsplatform in de woningbouwsector te laten groeien, waar we een vergelijkbare visie op de groei en kansen delen,” aldus Tom Shapiro, President en CIO bij GTIS Partners. Rob Vahradian, Senior Managing Director bij GTIS Partners, voegde hieraan toe: “CalSTRS heeft een aanzienlijk deel van haar portfolio belegd in onroerend goed, en ons plan via deze JV is om haar posities in Amerikaanse huisvesting te vergroten door de opportunistische constructie en ontwikkeling in belangrijke geografische gebieden.”

Over CalSTRS

Het California State Teachers’ Retirement System, met een portfolio ter waarde van $ 215,3 miljard op 30 september 2017, is het grootste pensioenfonds ter wereld voor alleen pedagogen. CalSTRS beheert een hybride pensioensysteem dat bestaat uit traditioneel toegezegd pensioen, kassaldo en vrijwillige toegezegde bijdrageregelingen. CalSTRS biedt ook invaliditeits- en overlevingsuitkeringen. CalSTRS bedient de meer dan 914.000 openbare schoolpedagogen en hun gezinnen in Californië uit de 1.700 schooldistricten, provinciale onderwijsbureaus en gemeenschapscollegedistricten van de staat. Ga voor meer informatie naar www.calstrs.com

Over GTIS Partners

GTIS Partners is een wereldwijde vastgoedbeleggingsfirma met hoofdzetel in New York en met kantoren in Los Angeles, San Francisco, Atlanta, São Paulo, Brazilië, Parijs, Frankrijk en München, Duitsland. GTIS Partners is opgericht in 2005 en wordt beheerd door President Tom Shapiro en Senior Managing Directors Josh Pristaw, Rob Vahradian, Tom Feldstein en Joao Teixeira. GTIS Partners heeft 83 medewerkers en ongeveer $ 4,6 miljard aan bruto vastgoedactiva onder beheer. Het bedrijf streeft naar opportunistische vastgoedbeleggingen via directe participaties in kapitaal en niet-traditionele kredietactiviteiten. Tot op heden heeft het bedrijf kapitaal toegezegd voor projecten op het gebied van woningen, winkels, industrie, kantoren, hotels en gemengde projecten in de VS. en Brazilië, en behoort het tot de grootste particuliere vastgoedbedrijven in Brazilië. Ga voor meer informatie naar www.gtispartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171130006053/nl/

Contacts

Water & Wall Group

Scott Sunshine, 212-625-2364

scott@w.group