Zoek in het archief
 
terug

Check the original
News breaking: 2017-12-01

Westinghouse benoemt Ken Canavan tot Chief Technology Officer

PITTSBURGH–(BUSINESS WIRE)– Westinghouse Electric Company heeft vandaag aangekondigd dat Ken Canavan benoemd is tot Chief Technology Officer (CTO), met ingang van 2 januari 2018.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171130006045/nl/

(Photo: Business Wire)

“We zijn verheugd dat Ken zich bij ons heeft gevoegd, vooral tijdens dit strategische overgangspunt in de geschiedenis van Westinghouse,” aldus José Emeterio Gutiérrez, President en Chief Executive Officer, Westinghouse Electric Company. “Ken brengt expertise en nauwgezetheid met zich mee die de technologie die kenmerkend is voor Westinghouse verder versterkt.”

De CTO-functie van Westinghouse heeft de strategische verantwoordelijkheid om de volgende generatie technologie- en innovatieoplossingen aan te sturen die aansluiten bij de wereldwijde bedrijfsstrategie van het bedrijf. Canavan zal deze inspanningen leiden, alsook Westinghouse versterken met betrekking tot de ontwikkeling van technologieleiderschap.

Canavan, 53, was eerder technisch directeur van het Electric Power Research Institute (EPRI). Daar was hij verantwoordelijk voor het veranderen van industriële behoeften in overtuigende onderzoeks- en ontwikkelingsplannen. Deze plannen verbeterden de veiligheid en prestaties van de wereldwijde nucleaire vloot. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in belangrijke technische en risicobeheerfuncties. Voorafgaand aan zijn werk bij EPRI was Canavan verantwoordelijk voor risicotoepassingen bij Data Systems and Solutions, ERIN Engineering and Research en GPU Nuclear. Hij was ook veiligheidsanalysetechnicus bij Davis-Besse Nuclear Power Station in Ohio (VS).

Canavan heeft een bachelordiploma in chemische technologie, met een minor in nucleaire technologie, van het Manhattan College in New York. Ken, zijn vrouw Paula en hun twee kinderen zullen verhuizen naar het gebied Pittsburgh.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171130006045/nl/

Contacts

Westinghouse Electric Company

Sarah Cassella, +1-412-374-4744

Manager, External Communications

cassels@westinghouse.com